Ewa Sangert skriver:
Förra tisdagen var det åter dags för styrelsesammanträde, då kolonisäsongen kommit i gång fullt ut. Sammanträdet inleddes med en rapport från föreningens midsommarfirande som område 2 och 3 var ansvariga för i år. Vi kunde glädjande nog konstatera att föreningens firande är en angelägenhet för väldigt många människor även utanför vårt koloniområde. I strålande sol blev gräsmattan vid festplatsen snabbt full av både gamla och unga picknickande midsommarfirare. På dansbanan var det stundtals så trångt att dansen runt den vackra midsommarstången fick gå lite extra långsamt för att alla skulle kunna vara med. Stort tack till kolonisterna i område 2 och 3 för ett fint arrangemang och värdskap. Firandet gav ett positivt ekonomiskt resultat och ändå kunde en hel del varor lämnas vidare till arrangörerna av nästa arrangemang som är Barnens dag.
Styrelsen fick en rapport från miljöstationen som även detta år nyttjades flitigt under midsommarhelgen och alla kärlen fylldes snabbt. Ett extra tack till er som hörsammade uppmaningen att avvakta några dagar efter helgen med att lämna sopor, så kärlen hann tömmas. Som miljöcertifierad förening vill vi dock skicka med uppmaningen att vi alla försöker bli bättre på att ta hand det som ger pant. Ansvariga för miljöstationen kan alltför ofta konstatera att pantburkar och flaskor ligger i de ordinarie kärlen. Dåligt för miljö och helt onödigt att fylla upp sopkärl med dessa.
Under sammanträdet fick vi också ta del av försäljningsstatistik hittills under 2019. Till dagens datum har 13 lotter värderats och snittpriset för byggnaderna hamnar på ca 130 000 kr. Denna statistik kommer vi att följa upp under året och redovisa mer om det i den kommande verksamhetsberättelsen.
Från väg- och vattengruppen rapporterades att dammbindningen av vägarna på området nu är klar och det har gett önskat resultat med mindre damm från passerande bilister. Viktigast är förstås att hastighetsgränsen respekteras, om vi ska slippa dammoln som sprider sig över våra trädgårdar.
Styrelsen förstärkt med några områdesrepresentanter har genomfört årets första trädgårdssyn. De flesta syner gjordes i anslutning till den 15 juni och inte alla kolonister hade hunnit städa upp på sina tomter till dess. I de fall vi kunde se att arbetet i alla fall var ordentligt igång avvaktar vi med en eventuell anmärkning till efter uppföljningssynen. Häckar vid vägkorsningarna, häckhöjder som inte stämmer med ordningsreglerna och träd med överhäng mot väg eller grannars lotter har dock fått en anmärkning som skickas till berörd kolonist. Det handlar om våra gemensamma ordningsregler som gäller alla och gör vårt område tillgängligt för besökare som vill titta på våra trädgårdar, tillgängligt för transporter och diverse servicebilar till och från området och inte minst viktigt för trafiksäkerheten för bilister, cyklister och gående. Summan av synen är att övervägande kolonilotter sköts bra och vi kan alla vara stolta över vårt fina område.
Efter ett långt men bra styrelsesammanträde träffades vi åter inom kort för att packa utskicket av fakturor för halvårsarrendet tillsammans med inbjudan till årets sommarträff.
Hoppas att du har bokat in sommarträffen den 4 aug kl 13.00 tillsammans med oss. Utöver information från styrelsen och frågestund har vi bjudit in Ulrika Flodin Furås, som berättar om sin nya bok om stadsodling och koloniträdgårdarnas historia.
Avslutningsvis fem snabba frågor till Eva Agrell i styrelsen:
Min favorit i trädgården?
- Det blir Libbstickan från Västergötland och Honungsrosen från Gotland, svarar Eva.
Det trodde jag aldrig innan jag blev med kolonilott?
- Det fantastiska sociala livet här – från dag 1!
Beskriv ditt koloniliv med tre ord:
- Oas, odling och skörd.
På grillen lägger jag helst:
- Absolut röding eller sik i så fall, i folie.
Vad skulle du välja? Vindens sus eller en ljudbok i trädgården, solstol eller hängmatta, blommor eller grönsaker i odlingen, maskros eller kirskål, försommar eller skördesäsong.
- Då blir det vindens sus, hammock, grönsaker, maskrosor och skördesäsong, avslutar Eva Agrell.
Sedan passar Eva på att lägga till några egna valda ord om sitt arbete i styrelsen:
”Det är mitt första år i styrelsen. Fantastiskt fint uppdrag att få representera över 500 kolonister i Skarpnäck. Jag hoppas att min erfarenhet av de många tidigare styrelseuppdrag jag haft ska komma till användning i vår styrelse.
Som värderingsansvarig är mitt mål att vi ska göra så bra värderingar som möjligt (i dag är vi åtta värderare). På sikt vill jag utveckla stugförsäljningssidan på hemsidan med bilder på stugorna som säljs”.
Lämna ett svar