Vem får köpa stuga?
Ett villkor för att få köpa kolonistuga i Skarpnäcks koloniområde är att man är myndig och att man är mantalsskriven i Stor-Stockholm. Med det avses i detta fall följande kommuner: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö och Täby.

En förutsättning är också att man har odlingsintresse och att man är beredd att efterleva de ordningsregler som finns och är medveten om att det finns gemensamma aktiviteter som man är skyldig att medverka i.

Hur får man en kolonistuga?
Man köper stugan och arrenderar tomten. Föreningen har värderare som värderar stugan som ska säljas och bestämmer priset enligt prislista som är gemensam för koloniträdgårdar i Stockholm och det är det priset som gäller vid försäljning. Priset på en stuga varierar efter skick på stuga och trädgård, från ca 80 000 kr till 250 000 kr.

Ca 15 – 25 stugor säljs varje år.

Vad kostar det att ha kolonistuga?
Se sidan Vad kostar det att ha kolonistuga? för arrendeavgift och medlemsavgift.

Hur gör man för att anmäla att man vill köpa stuga?
Man anmäler sig till intresselistan. På sidan Intresselistan finns blankett för anmälan till intresselistan. För närvarande kostar det 400 kr att stå på intresselistan. När vi fått din anmälan skickar vi välkomstbrev med info och faktura på årsavgiften.

För info om kötid se sidan Kötid.