Inspirationsmöte: flis och löv som jordförbättring

posted in: Okategoriserade | 0

Inspirationsmöte för alla odlare i Stockholms koloniföreningar

Kom på inspirationsmöte i kampanjen Halvera torven, lär dig mer och sprid sedan de kunskaperna i din förening! I Skarpnäck har två föreningar i flera år tagit emot stora mängder höstlöv och flis och det har förändrat deras tunga lerjord på ett fantastiskt sätt. Du får veta hur din förening också kan få tag på dessa material.
Ulf Nilsson, odlingsrådgivare på Koloniträdgårdsförbundet, medverkar och ger tips om hur löv och flis kan komposteras och bli till värdefulla resurser på koloniområdet.

 

Vi samlas på parkeringen till Pungpinans fritidsträdgårdar. Vi går runt och tittar på hur de i den föreningen arbetat med höstlöv och flis för jordförbättring. Sedan går vi tvärsöver Gamla Tyresövägen till föreningen Skarpnäcks fritidsträdgårdar och ser hur de har gjort.

 

Där kan vi sedan slå oss ner och prata tillsammans. Vi bjuder på lite fika. Vad kan vi göra i de olika föreningarna för att minska användningen av torv? Alla idéer är välkomna!

 

Tid: Torsdag 8 juni kl. 18-20.
Samling: Parkeringen framför Pungpinan. Gamla Tyresövägen. Buss från Gullmarsplan, Kärrtorp eller Skarpnäck till hållplats Skarpnäcks koloniområde. Adress om du vill söka på kartor: Gamla Tyresövägen 451.
Ingen föranmälan, det är bara att dyka upp.
Tips! Prenumerera på inlägg från vår hemsida så missar du inga nyheter om kampanjen och våra andra kurser och aktiviteter. Det gör du längst ner på sidan.