Nyheter från Stockholms Koloniträdgårdar

posted in: Okategoriserade | 0

 

Nyhetsbrev från Stockholms Koloniträdgårdars styrelse till styrelserna i medlemsföreningarna

Skicka gärna vidare nyhetsbrevet till alla odlare i er förening!

Vi fyller 100 år

År 1924 bildades Stockholmskretsen i Koloniträdgårdsförbundet. Nu kallar vi oss Stockholms Koloniträdgårdar, men det är samma organisation som nu alltså firar hundra år. På bilden ovan syns Karlbergs-Bro koloniområde, bild från Stockholmskällan.

Första helgen i september blir festhelg i Kolonisternas hus. Då ska vi fira alla de hundra åren! Det blir musik, det blir historia och det blir mat.  Några medlemmar i styrelsen har satt potatis i trädgården vid Kolonisternas hus och vi tänker ta upp den och baka på grillar på festen.

Och apropå på mat: finns det några på ert område som är särskilt bra på att laga mat på lotten? Hör av er, sådana vill vi ha med! Skriv till info@sthlmkoloni.se
.

Kompost-coacher utbildas

Kompost-coacher är nästa steg i kampanjen för att halvera torven i våra områden.

I mitten av juni kommer ett tjugotal kolonister från olika föreningar att gå en utbildning i kompostering. Sedan är de redo att besöka föreningar och göra workshops i kompostering på plats. I nästa nyhetsbrev får ni veta hur ni kan boka en kompostcoach till er förening. Kanske till höstens gemensamma arbetsdag?

Följ kampanjen och skriv upp dig för att få kampanjens eget nyhetsbrev: Halvera torven

Häng upp vår affisch

Det finns fortfarande gratis affischer att hämta i Kolonisternas hus. Affischen togs fram 2022 och texten på den berättar att vi är ideella föreningar som odlar giftfritt och att alla är välkomna att promenera i området men inte på lotterna. Hämta affisch till ert område om ni inte redan har!

Läs om årsmötet på hemsidan

Nu finns alla handlingar från årsmötet på hemsidan. Här kan ni kolla in protokollet och vilka som är valda till olika förtroendeuppdrag.
Läs mer här!

Remiss om miljöprogram

Stockholms Koloniträdgårdar är, tillsammans med många andra organisationer, remissinstans för Stockholms stads nya miljöprogram. En grupp arbetar med svaret och föreslår att det ska stå mer om koloniområdens betydelse för god miljö i programmet.

Vi blir fler

Vi kan hälsa en ny medlem välkommen: Åkeshov! Det är en förening med 97 odlingslotter som ligger nära Åkeshovs tunnelbanestation.

Facebook
Link
Website
Copyright © 2024 Stockholms Koloniträdgårdar, All rights reserved.

Our mailing address is:

Stockholms Koloniträdgårdar

Hornsbergs Strand 20

Stockholm 112 17

Sweden

Add us to your address book