Motioner till årsmötet samt nedfallna träd

posted in: Okategoriserade | 0

Ordförande Ulrika Hedbom skriver:

Dags att motionera!

Har du synpunkter eller förslag som kan leda till förbättringar på koloniområdet och för oss kolonister? Skriv en motion och skicka till styrelsen*.

En motion kan skrivas av en eller flera kolonister tillsammans. Skriv kortfattat och så att det tydligt framgår vad du/ni vill att årsmötet ska ta ställning till och besluta om.

Gärna senast den 12 februari (men absolut senast 1 mars) behöver motionen vara inlämnad till styrelsen.

*Motionen kan mejlas till styrelsen@koloni-skarpnack.se eller postas till Koloniträdgårdsföreningen Skarpnäck, Vinthundsvägen 2, 128 62 Sköndal. Det går också bra att lämna motionen i brevlådan vid kontoret.

(Alla motioner inkomna senast 1 mars 2023 kommer att behandlas av årsmötet. Återkom snarast till styrelsen om du inte per den 1 mars fått en bekräftelse på att din motion är mottagen av föreningen.)

Skadade träd

Ovädret i november med kraftig blåst och stora snömängder gick hårt åt träden i flera trädgårdar i vårt koloniområde. Det kan vara svårt att röja upp i sin trädgård nu under vintern men när säsongen kommer igång igen i april behöver många kolonister ägna tid åt detta.

På senaste styrelsemötet beslöt styrelsen att avvakta säsongsöppning och då se över behov av extra containers för grenar/kvistar. Extra containers för nedfallna träd kommer däremot inte beställas

Styrelsen beslöt också attuppmana kolonister och områdesansvariga att hjälpas åt samt samordna arbetet med att röja i trädgårdarna och vid behov anlita entreprenörer.

Observera att inga träd, vare sig frukt-eller parkträd får fällas på lotten innan Du rådgjort med respektive trädansvarig. Detta gäller även om trädet är skadat.

/Styrelsen