Styrelsen har ordet

postat i: Styrelsen har ordet | 0

Ewa Sangert skriver:

Jag är nog inte ensam om – den sedan ganska lång tid tillbaka – stadiga kvällsrutinen att bära in alla frösådder från balkongen in till värmen i köket. Över natten hann gurkplantan till och med snurra sina trådar runt köksskåpets handtag. Ett slags nödrop om att det verkligen är dags för utplantering till växthuset. Det är ju långt ifrån första gången den ljuvliga tiden mellan hägg och syren mixas med snöblandat regn som sedan byts till den vackraste av vårhimmel. Den friska doften av vårens grönska, som stolt sträcker på sig igen när solen tittar fram.

Våren är ändå sig lik i en annars ganska overklig tid med pandemi och fysisk distansering.

Kolonisäsongen är igång och det är också något som vi alla är glada över.

Styrelsen har nyligen skickat ut informationen om att årets årsmöte genomförs via poströstning istället för att vi träffas. Det är en ny lösning och vi i styrelsen är väl medvetna om att det kan väcka en del frågor kring hur det egentligen ska fungera. Det mesta kring processen finns beskrivet i följebrevet som gick ut tillsammans med röstsedeln. Samma material som i utskicket finns också att ladda ner från föreningens hemsida. Har du några frågor är du alltid välkommen att skicka ett mail till styrelsen@koloni-skarpnack.se så ska vi svara och reda ut eventuella oklarheter på bästa sätt.

Kommentarer som redan kommit in är att årsmötesmaterialet saknas i utskicket med röstsedeln. Årsmötesmaterialet skickades ut via post till alla medlemmar den 3 mars. Det är det materialet som poströstningen utgår ifrån. Vi räknar med att då årsmötet inte genomförts ännu har du kvar materialet. Årsmötesmaterialet tillsammans med underlaget kring poströstningen ger dig den information som krävs för att kunna fatta beslut genom poströstning. Saknar du årsmötesmaterialet finns det möjlighet att få det digitalt om du mailar till styrelsen@koloni-skarpnack.se

För att röstsedeln ska vara giltig behöver den vara underskriven av dig. Eftersom röstsedeln också innehåller valärenden med personnamn kommer röstsedeln att anonymiseras innan vi går vidare och sammanställer inkomna röster till de olika förtroendeuppdragen. Anonymiseringen kommer att ske av två helt externa personer som inte är med i föreningen. Först efter det kommer styrelsen och föreningens revisorer ta del av innehållet från röstsedlarna för att sammanställa resultatet.

Eftersom vi vill göra röstningen så tillgänglig som möjligt för dig att delta i tar vi också emot röstsedlar via mailadressen medlemssvar@koloni-skarpnack.se. Dessa röstsedlar kommer också att anonymiseras, men i och med att de inte kommer i slutet kuvert rekommenderar vi att du i första hand nyttjar svarskuvertet som skickades med i utskicket. Svarskuvertet kan du kostnadsfritt lägga på postlådan eller i brevlådan vid kontoret.

Röstsedeln ska vara föreningen tillhanda senast den 26 maj. Resultatet av årsmötet kommer att redovisas i mitten av juni.  

Hälsningar från oss i styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *