Koloniträdgårdsförbundet: Miljöambassadörer sökes

postat i: Okategoriserade | 0

I Koloniträdgårdsförbundets strävan att få fler koloniträdgårdsföreningar att sätta igång med, och slutföra, miljödiplomering, vill vi nu knyta till oss ett antal ”ambassadörer”. Vi söker personer som brinner för miljöfrågorna och vill bli lokala representanter för oss i detta arbete.

Ni får nu denna information för att så snart som möjligt sprida i era föreningar. Kanske känner ni redan till någon som kan vara klippt och skuren för uppdraget. Det behöver så klart inte vara någon som redan har förtroendeuppdrag.

Totalt vill vi hitta 12-15 personer fördelade över landet.

Dessa kommer att få utbildning och stöd och en viss ersättning. Mer om detta på infomötet 8 november, dit alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Se nedan.

Bästa hälsningar,

Ingrid Rogblad

Projektledare Miljödiplomering

Koloniträdgårdsförbundet

Ringvägen 9E

118 23 Stockholm

Tfn: 0704-549406 Vxl 08-556 930 80

mijon@koloni.org

www.koloni.org

www.facebook.com/kolonitradgardsforbundet

”Är du en av Koloniträdgårdsförbundets nya Miljöambassadörer!

Vi kan alla bidra till att nå både de svenska miljömålen och de globala målen i Agenda 2030. Koloniförbundets Miljödiplomering är ett konkret, utvecklande och roligt sätt att bidra till denna omställning. Vi vet också att vår miljödiplomering stärker kolonirörelsens och föreningarnas ställning i kommuner och stadsdelar. Förbundet har under sommaren skickat ut information om Miljödiplomeringen till landets alla kommuners tjänstemän och politiker med gröna ansvarsområden.

I dagsläget är 47 av Koloniträdgårdsförbundets 228 medlemsföreningar miljödiplomerade.

Nu vill vi få fler koloniträdgårdsföreningar att komma i gång med processen och bli miljödiplomerade. Detta ska ske med hjälp av ett antal lokala Miljöambassadörer som vi nu rekryterar från olika delar av Sverige, som kan stödja föreningarna i det arbetet.

Uppdraget handlar om att ta kontakt med föreningar i den egna regionen, att informera, presentera materialet och hjälpa till att starta miljögrupper i föreningarna. Det blir också du som i nära samråd med förbundet godkänner själva miljödiplomeringen. Du blir del av ett nationellt team hos Koloniträdgårdsförbundet. Ambassadörerna får kompetensutveckling, utbildning och stöd från oss.

Detta och mycket mer kommer vi att berätta mer om vid en digital Kick Off 8 nov kl 18-20.

Anmäl intresse genom att maila namn och telefonnummer, koloniförening samt varför du vill bli en av våra ambassadörer till: miljon@koloni.org

Det går självklart bra att ställa frågor på denna adress.

Välkomna!