En miljödiplomerad koloniträdgårdsförening

Nu har jag varit ordförande för föreningen i 83 dagar. Blev det som jag hade tänkt mig? Både ja och nej.

Jag är väldigt glad för mina styrelsekamrater som hjälper till för oss som är nya och ser till att vi skolas in i föreningens rutiner. Vi har haft ett antal styrelsemöten och där beslutade att vi skulle skriva några rader efter varje styrelsemöte vad vi har tagit och beslutat. Ibland kanske det blir bara några rader men tanken är att det ska bli ett till sätt att nå ut till medlemmarna.

Vid senaste mötet beslutade vi att ta bort ”familj” skylten vid duschen. Tyvärr så kan vi konstatera att det oftast är par som använder sig av denna skylt och av någon konstig anledningen så tar duschen så mycket längre tid när just denna skylt hänger uppe.

Vi vill även påminna att man inte får vattna sina gräsmattor. Just i dag när jag skriver detta så vräker regnet ner men vi har sedan 1 april bara fått 50 ml. Så det kan bli risk att vi kommer att få vattningsförbud i länet. Detta har skett i andra delar av landet. Vi har haft en kylig vår men nu växer det så det knakar i trädgårdarna.

Vi har bestämt datum för när vi kommer att gå syn, så snart ser ni oss ute när vi kommer för att kolla av. Förutom häckar och portaler kommer vi att se över detta med fruktträd (Självklart en hel del annat också). Det är meningen att vi ska ha fruktträd i våra trädgårdar men vi kan konstatera att det finns några som bara har döda träd eller att man inte har några träd alls.

Vi börjar närma oss midsommar. I år är det område 9 och 10 som har ansvaret. Det är med spänning som man ser framåt inför midsommarfesten. Det har under många år varit kolonins stora folkfest. Men denna tradition kan inte fortsätta om man som kolonist inte hjälper till och tar ansvar för att genomföra den. Får vi fler och fler kolonister som inte är med så kan konsekvensen bli att denna stolta tradition uteblir. Låter lite tråkigt att behöva skriva om det men det är dagens sanning. Vår förening bygger på att vi alla medlemmar hjälper till i olika aktiviter.

Den 2/9-17 kommer det att anordnas en höstmarknad och samtidigt har vi en ”stoppa tjuven dag”. Den kommer att vara uppe vid miljöstationen. Har du förslag på aktivitet så hör av dig till expeditionen så förmedlar vi det till gruppen.

Tack för ordet

Carina

Arkiv