En miljödiplomerad koloniträdgårdsförening

I den vackraste tiden, den mellan hägg och syren, har styrelsen haft sitt andra sammanträde för säsongen.

Städningen av vår gemensamma dusch och bastu ser ut att lösa sig under säsongen. Flera kolonister har anmält sig för att städa en period och det är ju toppen, En lista över vilka veckor som fortfarande saknar ansvarig för städning finns uppsatt i bastun. Där kan du skriva upp dig om du kan ställa upp och städa senare under sommaren.

Många kolonister har begärt att få en värdering gjord av sin kolonistuga. För att kunna hantera alla dessa värderingsförfrågningar hölls nyligen ett första kurstillfälle för en grupp kolonister som ska få lära sig hur en kolonistuga ska värderas på rätt sätt. En värdering tar totalt upp till 5-6 timmar om man räknar från första tillfället tills dess att stugan är klar för försäljning. Alla stugor som värderas kommer inte ut till försäljning, då begäran av värdering kan göras av olika anledningar av kolonisten.

Styrelsen gick även igenom rutinerna kring den årliga syningen av vårt område, som vi genomför efter den 15 juni. Till den 15 juni ska våra kolonilotter vara iordningsställda och städade, enligt föreningens ordningsregler.

En återkommande sak som synas är häckhöjder, det gäller både häckar som finns vid vägkorsning och övriga häckar på området. Extra viktigt är att häcken max får inkräkta på vägen max 20 cm. Tänk på att våra vägar måste vara tillgängliga för alltifrån räddningstjänsten till Stockholm Vattens bilar som tömmer områdets septiktankar. Läs mer om vad som gäller kring häckar i medlemsmatrikeln på sid 17.

Det finns ett väldigt stort intresse att få möjlighet att köpa en kolonilott i vårt område. Idag står drygt 800 personer på vår intresselista och antalet har ökat stadigt. Det är ju roligt att det finns så många som är intresserade av kolonirörelsen, men det innebär också att kötiden blir väldigt lång. Styrelsen tycker att det ger fel signal att låta fler skriva upp sig på listan när kön redan är så extremt lång, därför blev det ett beslut om att stänga intresselistan för nyanmälan från 1 juni i år och fram till nästa säsong. Stängningen är tillfällig och kommer att utvärderas runt årsskiftet om det gett önskat resultat.

Efter sammanträdet med bra diskussioner avslutade vår ordförande Carina mötet och vi kunde alla vända hemåt i den ljumna försommarkvällen som bjöd på ljuvliga dofter från alla syrener som blommar på vårt fina område.

Ewa Sangert, styrelseledamot.

 

Arkiv