En miljödiplomerad koloniträdgårdsförening

I dagarna har den första snön kommit till Stockholm och genast blev det kaos inom kollektivtrafiken. Men själv är jag ute på kollo för att vattna på mina växter som jag har i stugan. Trodde att jag skulle kunna spara några av mina bästa chiliplantor till nästa år. Men ack det gick inte, en dag när jag kom ut så hade alla fått löss, så raskt åkte de ut.

I styrelsen håller vi på med att fixa till vägarna och lägger ut grus samt de sista spolningarna i dräneringarna (ja inte vi själva utan den nya entreprenören gör det). Att vi har fått en ny en entreprenör gör att vi har fått nya förhållningsregler från dem hur våra vägar ska se ut för att de ska åka in och slamsuga fastigheterna. Det gör att många måste se över sina häckar både på höjden och bredden. Men också att det inte får finnas buskar och träd som hänger för nära vägen. Vi kommer att lägga ut en bild som vi har fått så att alla kan se vad som gäller. Vi är medvetna om att vi på det senaste sommarmötet tog upp att alla måste följa ordningsreglerna när det gäller häckar med mera, eftersom det bygger på avtalet som föreningen och dess medlemmar har tecknat med Stockholms Stad.

Här ser du skiss om häckhöjden som är godkänd i kolonin.

På våra styrelsemöten just nu är det mycket planeringar inför årsmötet. Det kommer i år att vara i Rågsved eftersom de lokaler vi brukar vara i renoveras. Vi får en del mail och brev till föreningen, vi vill bara påminna att vi inte har expeditionen öppen under vintern, det gör att det kan ta längre tid innan man får svar på sina frågor.

Men även om vi inte har öppet, så håller vi på med att planera inför nästa säsong. Det blir en hel del möten. I styrelsen har vi haft en del diskussioner angående hur mycket tid vi lägger ner, att det inte bara är ett möte i månaden när man ses till styrelsemöten. Utan vi har månadsmöten för områdesrepresentanterna, arbetsgruppsmötet, kontoret, försäljningar, möten med kolonister i olika frågor och möten med representanter från staden och andra föreningar. Så det går en hel del tid till uppdraget att sitta i styrelsen som man inte alltid vet innan man väljs in. Nu låter det lite som jag/vi klagar men det är viktigt att man vet att det tar tid när man tar på sig ett uppdrag att sitta i styrelsen och att det är en hel del jobb, även om det är roligt så tar det en hel del tid.

Ja nu börjar i alla fall jag med mitt julstök, julklappar, bakning, städning (inte lika kul) och matlagning. Men då brukar i alla fall december gå lite fort. Kommer man bara över årsskiftet som börjar man känna av att det rycker i fingrarna att sätta igång att odla.

Vid tangentbordet

Carina

Arkiv